Du gør en forskel

 

Din hjælp betyder meget for os, når vi skal opklare sager. Vi kan både bruge oplysningerne til at få nye spor og lukke andre, og i visse tilfælde kan vi opklare en sag alene på baggrund af et direkte tip fra jer via sms-samarbejdet Tryk Politi.

 

To personer fundet

En 81-årig dement mand var forsvundet fra det plejehjem, hvor han bor. Nordsjællands Politi sendte en sms ud med en efterlysning af manden. Flere borgere kontaktede hurtigt derefter Nordsjællands Politi, og fortalte, at de havde set ham, og den 81-årige blev hurtigt fundet og bragt tilbage til plejehjemmet af en hjælpsom borger.

Kort tid efter blev Nordsjællands Politi dog kontaktet af en taxa-chauffør, der også havde fundet en mand, der svarede til signalementet på den efterlyste. Det viste sig at være en forsvundet mand fra en anden politikreds. Det er vist første gang, at en Tryk Politi efterlysning har resulteret i to fundne.  

 

Dement borger fundet

Nordsjællands Politi efterlyste en en dement kvinde, der var forsvundet fra et plejehjem i Gentofte. Under en time efter, at efterlysningen var blevet sendt ud, blev den demente kvinde fundet.  En yngre kvinde havde været til middag hos et familiemedlem, som er tilmeldt Tryk Politi, og de havde talt om den efterlyste kvinde. På vej hjem så hun en kvinde, der svarende til signalementet på den forsvundne kvinde og hun kontaktede straks politiet.

 

7-årig dreng fundet

Nordsjællands Politi sendte en sms ud med en efterlysning af en 7-årig dreng, der var forsvundet fra sin mors bil, mens hun var inde at handle. Hundepatruljer blev sendt til området, og de kunne fortælle, at flere borgere i nærområdet cyklede rundt og ledte efter drengen. Efterlysningen blev også sat på Facebook. I løbet af en halv time blev drengen fundet hos en kammerat, hvis mor havde set efterlysningen på Facebook.

 

Indbrudstyve fanget

Nordsjællands Politi sendte en efterlysning ud via sms Tryk Politi af en mørkeblå Ford Mondeo inklusive bilens registreringsnummer. Bilen var blevet set i forbindelse med forsøg på indbrud i Ølstykke. En halv time senere fik Nordsjællands Politi en opringning fra en borger, der kørte bag ved bilen i Ballerup, og med hurtig hjælp fra Københavns Vestegns Politi blev bilen standset. Der blev fundet mange koster i bilen, og to personer blev anholdt.

 

Tricktyve fanget

Nordsjællands Politi sendte en sms ud via TRYK POLITI med en efterlysning af en grå højrestyret personbil med gule nummerplader, der var blevet set i forbindelse med en række tricktyverier.  En opmærksom borger fik øje på en bil på motorvejen, der svarede til signalementet og  ringede 1-1-4. Borgeren fulgte efter bilen, samtidig med, at han var i kontakt med politiet og kunne guide politiet frem til bilen. I bilen blev der fundet en række tyvekoster, der kunne stamme fra tricktyverier og fire personer blev anholdt.