Spørgsmål og svar

 

HVOR LÆNGE ER JEG TILMELDT?

Du er tilmeldt Tryk Politi i seks måneder ad gangen. Når du har været tilmeldt seks måneder, sender vi dig en sms, hvor vi beder dig bekræfte, at du stadig er interesseret i at være tilmeldt ordningen.

Hvis du fortsat ønsker at deltage, sender du en besked til afsendernummeret med teksten ”Ja”. Ønsker du at afbryde din deltagelse, sender du en besked til afsendernummeret med teksten ”Afmeld”. I begge tilfælde sender vi en sms-besked, der bekræfter dit valg.

 

HVORFOR ER JEG KUN TILMELDT 6 MÅNEDER AD GANGEN?

Du er kun tilmeldt Tryk Politi 6 måneder ad gangen, fordi vi gerne vil være sikre på, at de, der er tilmeldt, bevarer interessen og fortsat vil hjælpe politiet med oplysninger, når der er brug for det. For mange passive deltagere kan give os et falsk billede af samarbejdets omfang.

 

KAN JEG SÆTTE MIN TILMELDING PÅ PAUSE?

Hvis du er bortrejst i længere tid, kan du sætte din deltagelse i Tryk Politi på pause

Sådan gør du: Send en sms med teksten ”Pause” til telefonnummer 25 80 14 48. Du vil umiddelbart efter få en sms fra os, der bekræfter dit ønske.

Du kan tilmelde dig igen ved at sende en sms med teksten ”Tilmeld” på telefonnummer 25 80 14 48. Vi kvitterer med en SMS, og du er med igen.

 

HVORDAN AFMELDER JEG MIG TRYK POLITI?

Du kan til enhver tid afmelde dig Tryk Politi. Det eneste, du skal gøre, er at sende en sms til 25 80 14 48 med teksten ”Afmeld”. Når du framelder dig ordningen, bliver alle dine personlige data automatisk slettet fra vores kartotek.

Du modtager en sms, som bekræfter din afmelding

 

HVORFOR VIL TRYK POLITI IKKE MODTAGE MINE SVAR (JA, NEJ, PAUSE, TILMELD)

Mobiltelefon-producenterne udsender løbende nye mobiltelefoner. Ofte ændres kodningen af tastaturet, så disse svar ikke kommer korrekt igennem til Tryk Politi. Løsning er at gen-tilmelde sig på www.politi.dk/sms, hvorefter din gamle postering slettes. 

 

JEG HAR FÅET NYT TELEFONNR, SKAL JEG TILMELDE MIG IGEN?

Hvis du har fået nyt mobilnummer, skal du afmelde dig ordningen på det gamle nummer, og tilmelde dig sms-ordningen igen.

 

KAN JEG SELV KOMME MED ET TIP PÅ SMS TIL POLITIET, HVIS JEG BEMÆRKER NOGET MISTÆNKELIGT?

Nej. Du skal i stedet ringe 1-1-4.

 

HVORFOR MÅ JEG IKKE SKRIVE TYVENS NAVN I SMS´EN?

Ifølge Persondataloven må du ikke skrive fortrolige og personfølsomme oplysninger i en sms til politiet. Så hvis du eksempelvis kender navnet på den tyv, vi efterlyser, må du ikke skrive navnet i sms’en til os, men bede os om at ringe til dig. Du kan også ringe 1-1-4.

 

GØR SMS-SAMARBEJDET EN FORSKEL?

JA! Du kan læse et udpluk af sms-samarbejdets succeshistorier her.

 

HVOR MANGE ER TILMELDT?

Antallet af tilmeldte skifter hele tiden, da man kun er tilmeldt sms-ordningen et halvt år af gangen. Pr. 1. maj 2014 er der omkring 27.000 tilmeldte.

 

FIK DU DET SVAR, DU SØGTE?

Har du flere spørgsmål til Tryk Politi, kan du kontakte os på nsj@politi.dk og skrive “Tryk Politi” i emnefeltet.